Een heerlijke dag..

04-12-2020
Sinterklaas 
Zoals u afgelopen weken op het Sinterklaasjournaal heeft kunnen zien, werkt Sinterklaas veelal thuis.
De kinderen hebben vandaag kunnen zien dat hij  de afgelopen periode buiten openingstijden wel bij ons op visite is geweest en een mooie boodschap voor alle kinderen achterliet. Filmpje Sinterklaas KC Willem Eggert 2020

Pieten
Omdat we geen externen mogen ontvangen in het kindcentrum heeft Sinterklaas dit jaar een aantal kinderen uit unit 7-8 tot piet benoemd. Voor kinderen maakt het niet uit of een piet een bekend gezicht heeft of niet. De pieten namen stuk voor stuk hun rol heel serieus. Het is mooi om te zien hoe grote stoere bovenbouw kinderen zich kunnen ontpoppen tot super lieve pieten die zich inzetten om elk kind een fantastische dag te laten beleven... zij verdienen een groot compliment voor hun inzet!

Pakjeskamer
Samen met de Pieten heeft hij de pakjeskamer van Juf Mieke omgetoverd tot pakjeskamer, waar alle onderbouw kinderen zelf een cadeautje mochten uitzoeken. Duidelijk was dat de oudervereniging ontzettend haar best gedaan heeft om voor elk kind iets leuks aan te leveren. We hebben veel blije en dankbare kinderen voorbij zien komen. 

Sinterklaasspel. 
In de bovenbouw werd een Sinterklaasspel gespeeld, waaraan alle kinderen een cadeautje overhielden. Het is mooi om te zien hoe blij en dankbaar de meeste kinderen zijn met hetgeen zij op het kindcentrum kregen. 

Spelletjes, speculaas, chocomel en pepernoten
Na een bezoek aan alle groepen kan ik u vertellen dat de sfeer in alle groepen vanmorgen heel gezellig was.  Ik mocht met unit 1-2 mee naar de pakjeskamer en met unit 3-4 pepernoten bakken in de keuken met Juf Sarah. In groep 6 speelde ik Uno met een groep kinderen en in 7-8 mocht ik aansluiten bij een doorfluisterspel. Ik denk dat het ons is gelukt om er met elkaar een hele fijne dag van te maken en dat de afwezigheid van Sinterklaas veel kinderen ook een stukje ontspanning en rust heeft gebracht. 

Sinterklaasinitiatief ouders opnieuw geslaagd. 
We zijn ontzettend trots u te kunnen melden dat we de gezinnen van het Sinterklaasinitiatief allemaal blij hebben kunnen maken met een zak cadeautjes en Sinterklaas lekkernijen. Fijn dat we er binnen het kindcentrum met elkaar voor hebben kunnen zorgen dat alle gezinnen de kans krijgen om pakjesavond te vieren. Bedankt voor al uw donaties! 

Oudervereniging en Sintcommissie bedankt!
Ik wil alle ouders van de oudervereniging en de Sintcommissie van KC Willem Eggert enorm bedanken voor hun inzet om deze dag tot een feest te maken. Doordat we van geijkte paden af hebben moeten wijken, kregen we de mogelijkheid om nieuwe paden in te slaan. 

Foto's 
Juf Eva heeft vandaag de hele dag foto's gemaakt, welke op ouderportaal in een fotoalbum gedeeld zullen gaan worden. 

Medewerkers aan het woord

Collega's van opvang & onderwijs leren veel van en met elkaar!