College van Bestuur op visite bij de leerlingenraad

08-12-2023
Vandaag was Chris van Meurs, lid van het college van bestuur van OPSPOOR, op bezoek bij KC Willem Eggert.
Het bezoek door onze bestuurder heeft als doel de sfeer te proeven en een indruk te krijgen van het dagelijks reilen en zeilen op KC Willem Eggert.
Omdat onze leerlingenraad precies weet wat er op KC Willem Eggert speelt, mochten zij ons kindcentrum vandaag vertegenwoordigen!
Zij spraken met veel passie en plezier met de bestuurder .... we kunnen met recht trots zijn op onze leerlingenraad!
De leerlingenraad nam allereerst een intervieuw af. Ze leerden wat de taken van onze OPSPOOR bestuurder zijn en waarom meneer van Meurs ervoor heeft gekozen om in het onderwijs te gaan werken.  De leerlingenraad vertelde wat hun rol is en welke successen ze behaalden. Het scheiden van afval, het inzetten van de kinderen van de bovenbouw voor het leren lezen in leerjaar 3 & 4, het aanschaffen van de kliko's met buitenspeelmateriaal, het meedenken over de vieringen, en het organiseren van de sponsorloop voor nieuwe speeltoestellen op het plein werden vol trots benoemd.
De bestuurder en de kinderen van de leerlingenraad wisselden met elkaar uit wat ze zo leuk en goed vinden aan KC Willem Eggert en waar nog zaken voor verbetering vatbaar zijn. De kinderen hebben advies gevraagd over de problematiek m.b.t. de veiligheid rondom het kindcentrum tijdens breng- en haaltijden.  Meneer van Meurs adviseerde de leerlingenraad om allereerst alle ouders te verzoeken om zich aan de verkeersregels te houden en daarnaast ook in gesprek te gaan met de gemeente Purmerend om mee te zoeken naar een oplossing. 

Medewerkers aan het woord

Collega's opvang & onderwijs leren veel van en met elkaar!